Renovatie woningen GW project klaar

Afgelopen vrijdag 9 maart j.l. zijn de woningen van het project Gemeenschappelijk Wonen Nieuwegein feestelijk opgeleverd. VVD Wethouder Wouter Kolff plantte samen met de eigenaar van de huurwonigen, Woningcorporatie Jutphaas Wonen, een appelboom in een van de drie gemeenschappelijke tuinen (hoven) van de woningen. Gemeenschappelijk Wonen – kortweg GW – is begin jaren tachtig opgezet in de wijk Fokkesteeg. In 2010 is een grote renovatie van start gegaan. In de nieuwe opzet zijn er naast groepswoningen en zelfstandige woningen, ook de mengvorm centraal wonen.

Na de renovatie bestaat het Project nu uit woongroepen, Centraal Wonen – woningen, (levensloopbestendige) zelfstandige appartementen en eengezinswoningen. Bijna alle gerenoveerde woningen in het GW zijn sociale huurwoningen. De Vereniging Gemeenschappelijk Wonen verzorgt zelf de verhuring van de woningen. Dat betekent dat iemand niet ingeschreven hoeft te zijn als woningzoekende om een woning in het GW te kunnen krijgen. Meer informatie over het GW, de toewijzing van woningen is te vinden op de website van Gemeenschappelijk Wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren