Renée Blom volgt Hennie Monrooij op als voorzitter van het comité 4 en 5 mei Nieuwegein

Hennie Monrooij vertrekt na vijf jaar als voorzitter bij het comité 4 en 5 mei Nieuwegein. De huidige vicevoorzitter Renée Blom neemt het stokje van haar over.

Met het vertrek van voorzitter Hennie Monrooij sluit het comité 4 en 5 mei Nieuwegein een belangrijke periode van 5 jaar af, waarin onder haar leiding een aantal grote veranderingen zijn doorgevoerd. Zo begeleidde zij de fusie tussen het comité 4 mei en de stichting 5 mei. Daarnaast kreeg het comité de afgelopen jaren de ANBI-status en trok zij vanuit het comité samen met vrijwilligers van Fort Vreeswijk het succesvolle project ‘Drijvend Verleden.’

“De afgelopen jaren hebben we vooral veel energie gestoken in samenwerkingen met andere organisaties binnen Nieuwegein”, vertelt Hennie Monrooij. “Ook zijn verschillende mensen uit het comité vertrokken en is het gelukt om weer goede nieuwe mensen aan ons te binden. Overigens zijn we nog wel op zoek naar mensen die voor langere tijd of voor een kortlopende klus het comité willen komen versterken.”

De huidige vicevoorzitter Renée Blom is vanaf dinsdag 28 november de nieuwe voorzitter van het comité. Blom: “Ik wil doorgaan op de weg die we onder Hennie zijn ingeslagen. Dat betekent een verdere versterking van het comité, het stevig neerzetten van activiteiten op 5 mei en op verschillende manieren meer jeugd bereiken. En we gaan natuurlijk plannen maken voor het jubileumjaar in 2020 als het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigden.”

Renée Blom (links) en Hennie Monrooij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren