Reizigers Nieuwegein willen vaker de auto laten staan

Veel automobilisten in Nieuwegein staan open voor alternatieve vervoersmiddelen. Zij vinden dat ze, ook voor korte ritjes, nog te vaak de auto pakken. Ze zouden eigenlijk wel vaker willen lopen of fietsen. Klimaatverandering is één van de redenen om de auto vaker te laten staan, net als gezonder en fitter willen worden. Dit blijkt uit de resultaten van de Reisstijltest, een enquête op GoedopWeg.nl. Bijna 3.000 reizigers in de regio Utrecht namen deel aan deze test.

In de Reisstijltest wordt onderscheid gemaakt tussen acht verschillende reistypes, van de ‘autoverlanger’ tot ‘OV-gebruiker’. Door het invullen van een vragenlijst op GoedopWeg.nl ontdekken mensen welk reizigersprofiel bij hen past. De ‘gemotiveerde reiziger’ blijkt het meest voorkomende profiel. Het zijn mensen die geregeld de auto pakken, maar ook zeker de voordelen zien van alternatieven als lopen en fietsen. Ook de ‘praktische reiziger’ komt veel voor. Dit type maakt vervoerskeuzes die passen bij het moment en de mogelijkheden.

Onder de noemer Midden-Nederland Bereikbaar werken de provincie Utrecht, gemeenten, Rijkswaterstaat en bedrijven (verenigd in het regionale U15) samen op het gebied van communicatie over wegwerkzaamheden, mobiliteitsonderwerpen en bereikbaarheid in de regio. De website van Midden-Nederland Bereikbaar is te vinden op www.GoedopWeg.nl. Deze site biedt het laatste nieuws over mobiliteit en bereikbaarheid. Ook vindt u er de Reiswijzer: persoonlijke reisinformatie op maat over verwachte verkeershinder in de regio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk