Regionale hospitality bedrijven in het zonnetje gezet door studenten ROC Midden Nederland

In een tijdslot, met een coffeesmoothie in de hand, op een step, door het afgelopen jaar totaal vernieuwde Horeca en Toerisme College met aan de finish een lekker verwenpakket… De beleving stond echt centraal afgelopen dinsdag voor genodigden van leerwerkbedrijven. Zij werden persoonlijk en ludiek bedankt door studenten van het Horeca en Toerisme College aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein.

De bedrijven, allemaal uit de hospitality branche, rondden langzaam maar zeker het moeilijkste jaar uit hun bestaan af. Maar wisten desondanks in datzelfde coronajaar toch ruimte te maken voor studenten die een leerwerkplek of stage nodig hadden. Meer dan terecht dus dat deze bedrijven uit de regio Utrecht warm onthaald werden.

Eerder dit jaar -op 30 maart om precies te zijn- gingen studenten, in gezelschap van Suzanne Staal, directeur van het Horeca en Toerisme College in Nieuwegein, al langs bij een aantal bedrijven om ze persoonlijk te bedanken. Maar door het grote aantal besloten ze te zoeken naar een manier om meerdere bedrijven tegelijkertijd te bedanken en bovendien diezelfde bedrijven in de gelegenheid te stellen een bezoekje te brengen aan de trots van ROC Midden Nederland: het geheel verbouwde college.

Suzanne Staal: “Het was even een puzzel vanwege alle Coronamaatregelen, maar op deze manier zijn we prima in staat geweest iedereen persoonlijk en veilig te bedanken. Het is leuk om bedrijven te laten zien hoe mooi het gebouw is geworden. Die heropening viel het afgelopen jaar immers ook klein uit vanwege de restricties. Nu hadden we de kans om echt uit te pakken. Mooi om te zien dat mensen onder de indruk zijn van de drie grote keukens waarin onze studenten koken, ons Leerrestaurant ‘Lokaal’ en ons Hopitality Lab.”

Horeca komt keihard terug
Rob Peek van BHG (Brothers Horeca Groep, red.) was één van de gasten die gisteren langskwam op het Horeca en Toerisme College dat studenten opleidt in de horeca, toerisme en recreatie, facilitaire dienstverlening en facilitair management. Peek: “Afgelopen jaar willen we als branche snel vergeten. Maar je ziet maar weer eens hoe belangrijk het is om te investeren in jong horecatalent. Deze studenten hebben we keihard nodig voor de vele vacatures die er in de branche zijn. Horeca heeft het moeilijk gehad maar komt terug. Het biedt veel jonge mensen met ondernemerslust immers een mooie toekomst.” Staal vult aan: “Ik ben het met Rob eens. Ik hoor ouders van onze studenten wel eens zeggen: Heb ik er nu goed aan gedaan om mijn zoon of dochter een horeca/toerisme/recreatie-opleiding te laten volgen? Ik begrijp dat in het licht van afgelopen jaar. Maar als je nu weer de tekorten ziet in bijvoorbeeld de horecabranche dan weet je eigenlijk zelf wel het antwoord op die vraag.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk