Horeca en Toerisme College Nieuwegein bedankt 700 Utrechtse hospitality bedrijven

Het Horeca en Toerisme College College in Nieuwegein biedt bedrijven een verwenpakket aan als dank voor de leerwerk- en stageplekken die zij ondanks crisis beschikbaar stelden aan hun studenten. Deze mbo-studenten volgen een praktijkopleiding. Om uren te maken in de praktijk is een stage- of leerwerkplek onontbeerlijk. Loop je die stage niet, dan loop je al snel studievertraging op. Extra zuur voor de studenten van dit college van ROC Midden Nederland is dat de branches waar ze voor worden opgeleid het juist in deze coronacrisis extra zwaar hebben. Wie kent niet de verhalen van de financiële klappen die bijvoorbeeld restaurants, hotels, cateraars en andere bedrijven in de toeristische en recreatieve sectortreffen?

“Toch zien we dat veel van die bedrijven in deze uitdagende tijden ruimte bieden aan onze studenten om stage te komen lopen. Dat is tekenend voor de ambitie, ondernemerschap en creativiteit van deze bedrijven. Maar ook illustratief voor hun compassie met onze studenten: ze zijn echt begaan met de ontwikkeling van jong talent,” aldus Suzanne Staal, directeur van het Horeca en Toerisme College van ROC Midden Nederland.

Zelfs in crisis ruimte voor talent
Een van de bedrijven die ruimte bleef bieden aan jong talent was Van der Valk Hotel & Restaurants. Met drie grote Exclusief vestigingen van Van der Valk in onze regio: Vianen, Utrecht en Houten, werden ook zij vandaag verrast met een verwenpakket. Dick Creutzburg, P&O manager van Van der Valk Hotel & Restaurants: “We waarderen de geste enorm. Maar voor ons is het eigenlijk heel gewoon om jong talent in huis te hebben en samen met ROC Midden Nederland te ontwikkelen, zelfs in deze crisis. De bezetting van onze vestiging is natuurlijk wel een stuk lager. Er is dus minder werk, minder te doen. Maar we blijven de studenten uitdagen. We hebben kans gezien veel studenten van ROC Midden Nederland een plek te bieden. We zien dat ook een beetje als onze verplichting aan talent. Dat blijven we dus doen.”

Superterras wordt Drive Thru met verwenpakketten
ROC Midden Nederland speelde al langer met het idee om deze Utrechtse bedrijven te bedanken voor hun inzet. Nauwlettend werden de persconferenties in de gaten gehouden. Even leek het erop dat de maatregelen eind maart versoepeld zouden worden. Al snel was het idee geboren om op het voorterrein van het Horeca en Toerisme College een mooi terras te maken en alle bedrijven uit te nodigen. Zoals bekend bleven de versoepelingen uit en gooide het Horeca en Toerisme College het over een andere boeg.

Suzanne Staal: “Vandaag bedanken we de eerste bedrijven door persoonlijk bij ze langs te gaan. Helaas is het onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Daarom ontvangen al onze stage- en leerwerkbedrijven een uitnodiging om op dinsdag 18 mei aanstaande een verwenpakket op te komen halen in onze Drive Thru, uiteraard geheel corona proof. Ze hebben het meer dan verdiend!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk