Recreatieplas bij Nieuwegein voorlopig nog niet open

Vanwege het grote aantal broednesten van onder andere de fuut, oeverzwaluw, scholekster en kievit is besloten de werkzaamheden op te schorten. Het recreatieschap Stichtse Groenlanden stelt de opening van het recreatiegebied Laagraven daarom uit.

Het recreatieschap Stichtse Groenlanden is sinds dit voorjaar aan het werk om het nieuwe recreatiegebied Laagraven in te richten. Laagraven ligt tussen Houten en Nieuwegein, net ten zuiden van de A12. Het terrein krijgt een zwemstrand, speel- en ligweiden en wandel- en fietspaden.

Bij de aanleg van het strand en de oevers is gebleken dat er veel verschillende soorten vogels een broednest op Laagraven hebben. Uit onderzoek blijkt dat het hier gaat om de fuut, meerkoet, scholekster, knobbelzwaan, kievit, nijlgans, canadese gans en oeverzwaluw. De werkzaamheden moeten volgens de Flora- en Faunawet op gepaste afstand van de nesten plaatsvinden.

Omdat het om een behoorlijke hoeveelheid nesten gaat, heeft het recreatieschap besloten de werkzaamheden stil te leggen en de vogels rust te geven om uit te broeden. Dat betekent dat de openstelling van het strand niet, zoals eerder aangekondigd, op 1 juni plaats kan vinden. De opening wordt nu uitgesteld tot na het broedseizoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk