Rapportage verkeersongevallen 2002 gereed

De rapportage Verkeersongevallen 2002 van de gemeente Nieuwegein is gereed. Deze rapportage wordt elk jaar opgesteld om de ontwikkeling van de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Dit jaar valt direct op dat zowel het aantal ongevallen, als het aantal slachtoffers bij verkeersongevallen verder is afgenomen. Ten opzichte van 2001 is het aantal ongevallen met 3,6 % gedaald naar 588 terwijl het aantal slachtoffers met 20% is gedaald naar 119. Een andere wijze van registreren van ongevallen door de politie die vanaf 2001 wordt gehanteerd, waardoor de minder ernstige zaken niet meer of alleen op summiere wijze worden geregistreerd, is hier ongetwijfeld debet aan.

De resultaten zijn zeer hoopgevend in vergelijking met de doelstelling die is genoemd in het Nationaal Verkeers- en Vervoersplan. Daarin wordt gestreefd om voor het jaar 2010 het aantal ziekenhuisgewonden ten gevolge van verkeersongevallen met 25 % te verminderen ten opzichte van het gemiddelde over de jaren 1997-1999.

De kruispunten waar de afgelopen drie jaren de meeste ongevallen met letsel hebben plaats gevonden, de zogenaamde blackspots, zijn in aflopende volgorde:

kruispunt Hildo Kropstraat – Richterslaan – Sluyterslaan

wegvak Plettenburgerbaan, tussen Martinbaan en Houtenseweg

kruispunt AC Verhoefweg – Symfonielaan – Batauweg

kruispunt Symfonielaan – Utrechtsestraatweg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk