Raadsvergadering donderdag 15 september

Met de Raadsvergadering van 15 september doet zich het hoogtepunt voor van de Nieuwegeinse Week van de Democratie.

De vergadering begint als gewoonlijk om 19:30 uur, maar al ruim vóór die tijd zal het Stadshuis volstromen voor het Diner met de Raad. Inwoners uit heel Nieuwegein zijn per brief uitgenodigd om deze feestelijke avond bij te wonen. Voor hen staan een drankje en een buffet klaar, die in gezelschap van enkele raadsleden genuttigd kunnen worden. Een mooi moment om eens wat lokale politici te leren kennen, maar natuurlijk ook om het hart te luchten en om ideeën te spuien. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar zou u toch graag bij het diner aanwezig zijn als Gast van de Raad? Neem dan even via de mail contact op met de griffie: griffie@nieuwegein.nl.

Raadsvergadering
Je zou bijna vergeten dat er ook nog een Raadsvergadering op de agenda staat. Vanaf 19:30 uur mogen de raadsleden weer stemmen over allerhande onderwerpen. De Bestuursrapportage wordt beoordeeld, het bestemmingsplan van de A27-zone wordt onder de loep genomen en het parkeerbeleid komt ter sprake. Allemaal onderwerpen die in de voorbije weken zijn voorbereid tijdens de Avond voor de Stad. Bovendien wordt op 15 september dhr. Jonas Stroeven beëdigd als steunfractielid voor de VVD.

Vorige week
Aan het eind van deze bijdrage blikken we graag nog even terug op vorige week. Tijdens de Avond voor de Stad van 1 september konden Nieuwegeinse inwoners en ondernemers inspreken over de A12 zone en dit werd dan ook volop gedaan. Het is ongelofelijk belangrijk voor goede besluitvorming dat betrokkenen uit de samenleving van zich laten horen en de raad is de gasten dan ook heel dankbaar voor hun bijdrage.

Tot slot
Kijk hier voor meer informatie over de Week van de Democratie. Deze informatie in uw mail ontvangen? Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een maandelijkse vooruitblik op de vergadercyclus. Mail de griffie om u in te schrijven. De gemeenteraad dankt u voor uw interesse in zijn activiteiten en hoopt u te mogen ontmoeten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk