Katern

Raadsvergadering 15 december 2022

Volgende week is het tijd voor de laatste Raadsvergadering van dit jaar. Betekent dat dat de raad daarna ook met reces kan? Nee, want ook een week later staat er nog een vergadering gepland: dan gaan de raadsleden voor de laatste keer in 2022 met elkaar in gesprek tijdens een Avond voor de Stad. Welke knopen moeten er de 15e doorgehakt worden?

• Profielschets & vertrouwenscommissie
Deze week wordt de profielschets voor de nieuwe burgemeester openbaar gemaakt. Hiermee legt de gemeenteraad vast wat voor burgemeester we voor onze stad zoeken. De profielschets is de afgelopen weken ontwikkeld in samenspraak met medewerkers van de gemeente, inwoners en ondernemers uit de stad en andere belanghebbenden. Tijdens de vergadering van 15 december wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met de schets, zodat deze gebruikt kan worden om de kandidaten voor de post te vergelijken.

Ook wordt deze avond de zogenaamde vertrouwenscommissie benoemd. Wie burgemeester wordt, wordt bepaald door de raad, maar natuurlijk kan niet de héle raad overal bij betrokken worden. Daarom wordt er een commissie opgericht die de verdere procedure zal doorlopen. Deze commissie heeft de afgelopen weken al regelmatig overlegd, maar zal tijdens de vergadering officieel benoemd worden.

• Beleidsnotitie inclusie
Tijdens de Avond voor de Stad van 1 december is de beleidsnotitie inclusie al voorgelegd aan de raad en hebben de leden hun bijdrage op dit onderwerp kunnen leveren. De leden van de raad wordt gevraagd om tijdens de vergadering de definitieve versie van deze notitie vast te stellen. Daarmee wordt het startsein gegeven voor ambitieus beleid op het gebied van inclusie in Nieuwegein, wat ertoe moet leiden dat iedereen in onze stad het gevoel heeft erbij te horen.

Verder zal de raad een besluit nemen over onder meer de parkeertarieven, de begrotingswijziging van Recreatieschap Stichtse Groenlanden, de Financiële nota Technische wijzigingen en een tijdelijke school in Rijnhuizen. Ook staat er een vragenhalfuur op de agenda, waarbij raadsleden vragen kunnen stellen over actuele onderwerpen die niet op de agenda staan.

U bent zoals gewoonlijk welkom in de Raadzaal. Ook kunt u meekijken via NieuwegeinseRaad.live/Stream1, waar u ook de volledige agenda en de bijgaande informatie vindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk