Raadsstukken nu ook on-line

De gemeenteraad neemt maandelijkse besluiten over zaken die de Nieuwegeiners direct raken: de vernieuwing van Lekboulevard-Hoog Zandveld, de ontwikkeling van het Klooster, coffeeshopbeleid, verkeersremmende maatregelen, het schoonhouden van de stad, de hoogte van de gemeentelijke belastingen, enzovoort. De raadsstukken waarin deze besluiten worden voorbereid en vastgelegd, zijn nu op een eenvoudige manier via de gemeentelijke website in te zien. Dit gebeurt via een zogeheten ´Raadsinformatiesysteem´ (RIS). In dit systeem worden de stukken ook gearchiveerd en zijn ze eenvoudig op te zoeken. Het RIS bevat nu de openbare stukken van de raad en de raadscommissies vanaf begin 2003. Het is de bedoeling dat het RIS in de toekomst ook de openbare collegestukken gaat bevatten.

Verantwoordelijk wethouder Monrooij: “Met het Raadsinformatiesysteem wil de gemeente de dienstverlening aan de Nieuwegeinse inwoners, instellingen en bedrijven verbeteren. Ik hoop dat het RIS bijdraagt bij aan meer openheid rond de besluiten die de gemeente neemt”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren