Raadslid Ton de Mol (60) overleden

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus jl. is geheel onverwachts op 60-jarige leeftijd raadslid Ton de Mol overleden. Ton de Mol laat een vrouw en drie kinderen achter. Ton de Mol was fractievoorzitter en raadslid van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

Ton de Mol was een gedreven politicus en was breed geïnteresseerd in zaken die rechtstreeks invloed hebben op de inwoners van Nieuwegein. Zijn specialisatie was Ruimtelijke Ordening en Milieu. Ook vond hij dat procedures binnen de politiek juist moesten worden uitgevoerd.

In 2017 werd De Mol uitgeroepen tot ‘Raadslid van de week’ in het blad Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. In 2015 kreeg De Mol de Award ‘Politicus van het Jaar’ tijdens de Nieuwegein Awards.

Ton de Mol was eerder (2010) actief voor de lokale partij Leefbaar Nieuwegein. In 2012 nam Ton de Mol plaats in de fractie van de VSP nadat hij zich had afgesplitst van Leefbaar Nieuwegein. Begin dit jaar nam hij het voorzitterschap over van raadslid Herman Troost die vanwege gezondheidswegen terug moest treden. Ton de Mol zal in besloten kring worden gecremeerd.

4 thoughts on “Raadslid Ton de Mol (60) overleden

 1. Max Mangani

  Wat een treurig nieuws. Dhr de Mol is altijd heel betrokken en behulpzaam geweest en heeft als één de de weinige politici zich bekommert om de mensen hier in de straat te assisteren bij overlast van jongeren. Waar iedereen niet thuis gaf, bleef dhr de Mol zich inzetten en ook achteraf bleef hij actief contact houden om zich op te hoogte te houden van de situatie. Een groot gemis voor ons, dus ik kan al zeker niet bevatten hoe erg het voor de familie zal zijn. Deze man mag postuum nog een lintje krijgen!

 2. Michael

  Ton de Mol vaak gesproken ook in Nieuwegein of bij Raadbijeenkomsten hij vond dat goed ik Foto’s & Filmpjes, helaas is nu niet meer bij ons. Sterkte Familie, vrienden en mensen die hem gekend hebben

 3. L Tienhoven

  Ton de Mol stond bekend om zijn rol als een ‘luis in de pels’ in de gemeenteraad van Nieuwegein. Hij streed ervoor dat procedures juist en zorgvuldig werden gevolgd en stond daarom vaak recht tegenover het college van burgemeester en wethouders.

  Een groot gemis voor alle inwoners van Nieuwegein. Veel sterkte aan de familie!

 4. J.C. van Rossum

  Waar vinden wij een criticaster zoals Ton?!? Ik denk nergens. Zijn inbreng in onvolkomenheden op misschien niet de geëigende weg, maar altijd haarscherp zonder rekening te houden met de “dubieuze” vorm van ethisch communiceren maakte van van hem een heldere politicus, en daarin ligt ook het grote gemis voor de politiek. Nog groter is het gemis van de man binnen zijn gezin. Hier gaat eigenlijk alles om. Hij trad daarover niet naar buiten maar voor hen is het gemis het grootst. Laten we dat a.u.b.. niet vergeten, uiteindelijk is dat het meest belangrijke. Ton vrind je was en bent voor mij een topper zonder weerga!!
  Groetjes Jos v R.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk