Raad wijzigt criteria voor vestiging coffeeshop

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft in zijn vergadering van 22 mei 2003 besloten het verbod op de vestiging van coffeeshops in Nieuwegein, op te heffen. Doel is de overlast als gevolg van handel in en gebruik van soft drugs beheersbaar te houden. De raad heeft het college gevraagd met een uitwerking hiervan te komen. Daarop heeft het college de raad in de raadsvergadering van 19 december voorgesteld om slechts één coffeeshop toe te staan in Nieuwegein. De gemeenteraad kon zich hierin vinden. Het beleid geldt per 1 januari 2004.

Vestigingscriteria voor coffeeshop

In verband met de beheersbaarheid, heeft de raad – op voorstel van het college – de volgende vestigingscriteria voor een coffeeshop vastgesteld:

1. Geen vestiging van coffeeshops in een woonstraat.

2. Uitsluitend vestiging van een coffeeshop in een pand met horeca-bestemming.

3. Uitsluitend vestiging van een coffeeshop in een pand dat voldoet aan de in-richtingseisen die gesteld worden aan horecabedrijven.

4. Aanvullende inrichtingseisen: plattegrondbeschrijving van het pand, goede verlichting, parkeergelegenheid, vrije toegang tot openbare weg.

Wél heeft de raad een amendement aangenomen, waardoor twee door het col-lege voorgestelde vestigingscriteria zijn aangepast. Die twee criteria zijn nu:

5. Bekeken wordt hoe de locatie van een coffeeshop zich verhoudt tot scholen, sportzalen, kerken en plaatsen waar activiteiten voor jongeren worden geor-ganiseerd. De raad heeft besloten dat coffeeshops niet binnen een straal van hemelsbreed 250 meter van scholen voor het voorgezet onderwijs en beroeps-onderwijs kunnen worden gesitueerd.

6. De raad heeft besloten dat een coffeeshop ook in winkelcentra gevestigd kan worden. Lees hier de overige eisen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk