Katern

Pyromaan slaat weer toe op de Muiderschans

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli liepen twee auto’s schade op door brand, waarschijnlijk was die aangestoken. Rond 03.35 uur werd een bewoner van de Muiderschans wakker van een autoalarm. Toen hij uit het raam keek, zag hij dat een geparkeerde auto in brand stond. (foto: Muiderschans t.h.v. nr 41)

De man belde 1-1-2, waarna brandweer en politie ter plaatse gingen. De brand was inmiddels overgeslagen naar een andere geparkeerde auto. De brandweer bluste de brand. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. Begin dit jaar, 5 februari j.l. is hier ook al een auto in de fik gestoken nadat eerst een andere auto aan de Gilzerschans het moest ontzien. Op 17 april j.l. waren ook al twee auto’s in brand gestoken aan de Muiderschans (foto) en eind 2009 werd een auto in de brand gestoken aan de Alkemaderschans.

Aan getuigen die rond 03.35 uur iets verdacht op of in de omgeving van de Muiderschans hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk