Maak een selfie in het stemhokje en stuur die naar onze redactie

Op woensdag 15 maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein zoekt de leukste, apartste, fraaiste of gekste selfie die gemaakt is in het stemhokje binnen Nieuwegein. Maak hem met je mobieltje en stuur die middels WhatsApp naar onze redactie o.v.v. van je naam en op welk stembureau de selfie is gemaakt. Het telefoonnummer hiervoor is: 06-46 13 96 96. Zet dit nummer alvast in je mobiel onder pen.nl want dit telefoonnummer is ook gelijk handig als je later onze redactie van nieuws wilt voorzien met foto’s of video beelden. Ook raadsleden, de wethouders en zelfs de burgemeester mag meedoen. De leukste, apartste, fraaiste of gekste selfie krijgt een fles heerlijke wijn! Alle selfies zullen op pen.nl komen te staan bij de uitslag van de verkiezingen die wij later in de nacht zullen bekend maken.

De stembureaus zijn woensdag 15 maart geopend van 07.30 – 21.00 uur. Iedereen die stemgerechtigd is krijgt uiterlijk twee weken voor de verkiezingsdag een persoonlijke stempas thuisgestuurd. Met deze stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u in elk van de hieronder genoemde stembureaus in Nieuwegein uw stem uitbrengen. Het voor u dichtstbijzijnde stemlokaal staat op uw stempas.

In een andere gemeente stemmen
Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Hiermee kunt u in heel Nederland stemmen. Een kiezerspas aanvragen kan op twee manieren:

Schriftelijk
U kunt een kiezerspas schriftelijk bij uw gemeente aanvragen. Daarvoor moet u een (gratis bij de gemeente verkrijgbaar) aanvraagformulier indienen bij de gemeente. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk vijf werkdagen voor de verkiezing door de burgemeester zijn ontvangen. Voor deze verkiezingen is dit dus uiterlijk 10 maart.

Mondeling
Maar u kunt ook mondeling een kiezerspas aanvragen. Dat kan tot op de dag vóór de verkiezingen vóór 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk met uw stempas melden bij de afdeling Burgerzaken van uw gemeente. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart kan dit dus tot uiterlijk dinsdag 14 maart om 12.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk