PvdA zal een ‘BeterBegroting’ presenteren

De Partij van de Arbeid in Nieuwegein zal bij de begrotingsbehandeling op donderdag 11 november een ‘BeterBegroting’ presenteren, dit kregen we via een e-mail binnen op zondag 7 november j.l. Een sluitende begroting, zonder extra belastingverhoging. Een begroting waarin het ‘meer om mensen dan stenen’ gaat. Een begroting ook, waarin die activiteiten waar de inwoners van Nieuwegein aan hechten blijven gehandhaafd. ‘Inspraak van bewoners en instellingen is immers niet voor niets. Sport, opbouwwerk via buurthuizen, de dierenweides en activiteiten als de Parkdagen en Vreeswijk bij Kaarslicht vinden inwoners erg belangrijk’, aldus de PvdA Nieuwegein.

De PvdA wil een daarom een groot aantal voorstellen van de coalitie van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie ongedaan maken. ‘Die voorstellen betekenen niet alleen een forse aanslag op de voorzieningen voor de jeugd, de sport en ontmoetingsmogelijkheden voor mensen. Ze leiden ook tot verzwaring van lasten voor mensen die het minder hebben, terwijl de hogere inkomens worden ontzien. Daarnaast is het ondenkbaar, dat de dierenweides gaan verdwijnen, wij willen dat in ieder geval niet’, zo vindt de fractie van de PvdA.

Het is natuurlijk van de zotte dat door de bezuinigingen ivm het nieuwe stadshart de intocht van Sinterklaas in Jutphaas op de tocht stond. De gemeente wilde 400 euro hebben voor het plaatsen van de dranghekken. Maar in een speciale vergadering is toch besloten dat de gemeente de 400 euro wilde sponsoren zodat de intocht door kon gaan. Hoera, gemeente!! Daar hebben de inwoners van Nieuwegein jullie toch voor ingehuurd?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!