Gratis toegang Museum Warsenhoeck

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 september, openen traditioneel veel musea, molens en monumenten met tal van activiteiten hun deuren voor het publiek. Vanwege corona is het dit jaar anders en zijn er geen lezingen en rondleidingen. Wel opent Museum Warsenhoeck gratis haar deuren, en wel van 14.15 tot 16.30 uur. Vanzelfsprekend worden de voorschriften van het RIVM en de spelregels die in het Natuurkwartier gelden in acht genomen.

Museum Warsenhoeck is gevestigd in een karakteristieke boerderij die ligt op de plaats waar in de 12e en 13e eeuw een dam in de Doorslag lag. Hier vond goederenoverslag plaats en werd tol geheven. Rondom deze overslagplaats vestigden zich ambachtslieden en neringdoenden en ontstond het stadje Geyn. In het museum worden verschillende facetten van de geschiedenis van dit stadje, alsmede de dorpen Jutphaas en Vreeswijk, belicht. De boerderij is een rijksmonument.

Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier nabij kinderboerderij IJsselstee aan de Geinoord 11 in Nieuwegein. De openingstijden zijn op zaterdag- en zondagmiddag van 14.15 tot 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren