PvdA Nieuwegein: ‘Investeer vooral in kwetsbare leerling bij wegwerken Coriona-achterstanden’

PvdA Nieuwegein wil dat de extra middelen voor de bestrijding van onderwijsachterstanden door Corona vooral worden ingezet op de plekken waar ze het hardst nodig zijn.

Het kabinet trekt 8,5 miljard euro extra uit voor het onderwijs vanwege de coronasituatie. Ook de gemeenten krijgen daar een deel van. Alhoewel de hoogte daarvan nog niet bekend is, vraagt de PvdA het college om nu al in actie te komen. “Voordat je het weet, is het al zomervakantie en is afstemming met de scholen niet meer mogelijk”, zegt PvdA-raadslid Emiel Holtermann. Hij wil voorkomen dat er een versnippering van geldstromen en aanpakken plaatsvindt.

Zowel het Sociaal Cultureel Planbureau als de Onderwijsraad wijst erop dat kinderen uit lagere sociaaleconomische milieus en ook de scholen waar veel van deze leerlingen naartoe gaan, het hardst worden getroffen door de crisis. “De extra middelen, die bedoeld zijn om onderwijsvertragingen in te lopen en leerlingen te ondersteunen, kunnen hét verschil maken voor deze leerlingen”, stelt Holtermann.

Om de urgentie van deze aanpak te benadrukken, heeft de PvdA schriftelijke vragen gesteld aan het college van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk