Nieuwegein in de ban van serie brandstichtingen

In de vroege ochtend van zondag 7 september zijn inwoners van de wijken Vreeswijk en Galecop west opgeschrikt door een serie branden. In totaal ontving de politie vanaf 03.05 uur tot 05.30 uur vijf meldingen van branden waarbij bij een aantal de gevaarzetting groot was. Twee konijnen vonden de dood, een aantal schuurtjes werden vernield en 100 coniferen gingen in vlammen op.Het begon met een melding aan de Prins Hendriklaan om 03.05 uur. Ter plekke aangekomen bleek dat een houten hok in de achtertuin van de woning in brand stond. Tevens was geprobeerd in te breken in een schuur die achter in de tuin stond. Een aantal buurtbewoners had voordat de brand was ontdekt twee jongens en een meisje verdacht zien rondhangen bij de woning. Klik hier voor het hele verhaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Nieuwegein in de ban van serie brandstichtingen

Nieuwegein is zondagochtend opgeschrikt door vijf verschillende brandjes. Meerdere schuurtjes en honderd coniferen werden in de as gelegd. Twee konijnen kwamen om. De politie spreekt van gevaarlijke situaties, omdat het vuur op verschillende plaatsen eenvoudig had kunnen overslaan naar woningen.Vermoedelijk houden de brandstichtingen verband met elkaar. "Normaal gesproken zijn we terughoudend in dergelijke uitspraken, maar het ligt nu wel heel erg voor de hand", zegt een politiewoordvoerder hierover. Volgens hem wordt ervan uitgegaan dat het wat de daders betreft om meerdere jongeren gaat. "Getuigen zeggen jeugdige stemmen te hebben gehoord." Ook werd bij twee van de brandjes een wegrijdende scooter gehoord. De melding van de eerste brand in de Utrechtse plaats kreeg de politie binnen om 03.05 uur. Een houten hok in de achtertuin van een woning aan de Prins Hendriklaan stond in brand. Ook bleek dat was geprobeerd in te breken in een schuur achter in de tuin. Klik hier voor het hele verhaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren