PvdA Nieuwegein helpt jongeren uit de schulden en bestrijdt eenzaamheid

De PvdA Nieuwegein zet vandaag tijdens de algemene beschouwingen in op extra hulp voor jongeren met schulden en op het bestrijden van eenzaamheid onder inwoners. Tijdens het ‘debat van het jaar’ worden de plannen van het college en de begroting voor 2021 in de gemeenteraad besproken.

In het debat heeft de PvdA natuurlijk als eerste aandacht voor de huidige coronapandemie. Zij wenst alle inwoners en hun naasten veel sterkte toe in deze onzekere tijden. En daarnaast spreekt de PvdA veel waardering uit over de inzet van alle zorgmedewerkers, leraren, ondernemers, politie en boa’s. Maar ook van scholieren en alle inwoners die volhouden en omkijken naar een ander.

De crisis die ook in Nieuwegein voelbaar is, laat volgens de partij nog duidelijker zien dat er grote verschillen zijn in de samenleving. Voor vele is het onmogelijk een betaalbare woning te vinden, is er onvoldoende zekerheid op vast werk en vele inwoners zijn aangewezen op ondersteuning. De fractievoorzitter Marianne Spalburg vult aan: “Juist in deze tijd moeten we extra solidair zijn en daar horen de juiste keuzes bij. Het is van groot belang dat je als inwoner kan meekomen, kan meedoen en dat we als overheid inwoners meenemen in onze samenleving.”

Help jongeren met schulden
Op dit moment hebben te veel jongeren schulden. Op deze manier is het voor hen moeilijk om aan een toekomst te bouwen. Geldzorgen verhoogt de stress en bemoeilijkt het maken van keuzes. De PvdA wil deze jongeren helpen door een fonds op te richten, waarbij de gemeente de schulden in de vorm van een lening overneemt. “De gemeente kan dan als enige schuldeiser, jongeren veel beter helpen”, aldus Spalburg.

Geins Geluk tegen eenzaamheid
De PvdA vraagt in het debat ook om meer aandacht voor het bestrijden van eenzaamheid onder inwoners. Voor de coronapandemie was eenzaamheid al een belangrijk thema binnen de gemeenteraad. Spalburg: “Wij willen initiatieven die eenzaamheid tegenaan voor de volle 100% ondersteunen. En daar hoort dan ook een 100% subsidie vanuit Geins Geluk bij.”

Op donderdagavond 5 november zal duidelijk worden of de voorstellen op voldoende steun in de
gemeenteraad kunnen rekenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!