PvdA in Nieuwegein zet verdubbelaar in!

De PvdA heeft grootse plannen: hun eigen wethouder heeft plannen gepresenteerd voor 400 woningen te bouwen. Maar de plaatselijke afdeling zet de verdubbelaar in en maakt er 700 van. Dit staat in hun eigen bericht op hun website over de woningbouw in Nieuwegein.

Weet de afdeling van de PvdA meer dan de wethouder? Misschien hebben ze een flink stuk grond gevonden waar de wethouder niet van wist! Een soort Hans Klok gebied, je ziet het voor je eigen ogen maar je snapt er niets van!! Als ik Hans Adriani (de wethouder) was belde ik meteen de plaatselijke partijtop en liet me vertellen waar dat stuk grond te vinden is. Want ja, als je toch van plan bent 400 woningen te bouwen waarom dan niet gelijk 700? Maar Hans heeft als Bob de bouwer de laatste tijd flink bakzeil moeten halen dus iets zegt mij dat dit wederom een poging is van Adriani om de oppositie te slim af te zijn.

Volgens de berichten moeten het betaalbare sociale huurwoningen worden. Nou over die betaalbaarheid wil ik nog wel iets kwijt, en zeker richting de PvdA. Volgens de berichtgeving op teletekst wordt het voor mensen steeds moeilijker het hoofd boven water te houden en raken steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Het aantal daklozen is met 13.000 toegenomen, en nou niet die flauwe smoes van de vluchtelingen gebruiken door te zeggen dat het vooral die groep betreft.

Het aantal huishoudens in Nederland dat het net redt of niet meer redt heeft de laatste drie jaar een behoorlijke vlucht naar voren genomen. Zaten en zitten jullie niet in dit kabinet PvdA-ers? De PvdA is toch een sociaal democratische partij die opkomt voor de laagste inkomens en de mensen die de steun nodig hebben van de andere Nederlanders? Ik kan hierover niets meer terug vinden in het beleid, want jullie gaan gewoon achter de VVD aan en roepen dan maar: zoveel procent koopkracht behoud, plus zoveel procent loonsverhoging. Allemaal een zoethoudertje.

Ga eens met iemand mee die van een uitkering moet rondkomen of een salaris heeft wat het sociaal minimum moet zijn. En dan niet zeggen een dag maar ga er eens een maand of drie bijwonen en kijken hoe die participatie wet je bevalt. Waar zijn de mensen zoals Jan Schaeffer en onze vertrouwde Joop Den Uyl? Steeds meer mensen in de armoede in dit mooie land en vervolgens niemand die er echt iets aan doet.

De grens tussen rijk en arm wordt steeds groter en groter en een steeds kleiner wordende groep mensen bezit al het geld (lees VVD-ers). Ik moet wel zeggen ze hebben lef om het ook gewoon te zeggen: als jij nou maar gewoon hard voor mij werkt, dan heb ik het steeds beter en jij gaat vanzelf wel dood, door of te lang doorwerken of dat je ziek wordt maar het niet kan betalen.

Als een afsluiter toch nog even terug naar de woningbouw want ik heb ook gelezen dat het NBC een hotel wil gaan bouwen op het terrein, op of naast de Green Village, die Justin (de baas van het NBC) heeft dus wel grond, of zou daar die verdubbeling in zitten die de PvdA bedoelt? Dat denk ik eerlijk gezegd niet, want ik geloof niet dat Justin de man is om de problemen van een PvdA wethouder op te lossen.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk