Katern

Puts zwemt Olympische limiet met estafetteploeg

Jesse Puts, de voormalig zwemmer van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein, heeft met de Nederlandse estafetteploeg de Olympische limiet gezwommen op de 4×100 meter vrije slag. Dat deed Puts tijdens het Europees kampioenschap in Boedapest.

Ondanks de de laatste plaats in de finale, was er toch reden voor een feestje voor het Oranjekwartet, dat naast Puts bestond uit Nyls Korstanje, Stan Pijnenburg en Thom de Boer. Zij zwommen met een tijd van 3.14’36” een 17 jaar oud Nederlands record uit de boeken.

De tijd was tevens goed voor een ticket voor Tokio, komende zomer. Rusland pakte het goud, voor Groot Brittannië en Italië.

Eerder deze week verloor Puts de slag om een ticket te bemachtigen voor de 100 meter vrij. Puts zwom in de series een tijd van 49’41 seconden. Dat was te langzaam voor een plaats bij de beste zestien. “Ik ben een 50 meter man, en ik had gisteren al twee keer de 100 gezwommen. Vooral de laatste 50 vandaag waren loodzwaar”, aldus Puts vanuit Hongarije. Puts is al verzekerd van een startbewijs op de 50 meter vrije slag voor de Olympische Spelen in Tokio.

In 2016 toen Puts nog zwom bij zwemvereniging Aquarijn in Nieuwegein verraste hij vriend en vijand door de wereldtitel te pakken op de 50 meter kortebaan. Puts is meerdere malen verkozen tot ‘Sport man van het Jaar’ in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk