Publiek welkom bij megaklus Rijkswaterstaat

Zaterdag 7 juni begint Rijkswaterstaat met de megaklus aan de Galecopperbrug in de A12 bij Nieuwegein. Deze klus zal tot zondag 6 juli 2014 duren. Nieuwsgierigen kunnen naar dit spektakel komen kijken. Vanaf 13.00 uur is een speciale plek gereserveerd achter het gebouw van Rijkswaterstaat bij gebouw Westraven aan de Gelderlantlaan. Medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie Galecom zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en het schouwspel toe te lichten.

Zaterdag 7 juni wordt begonnen met de montage van de enorme stalen balken (voorspanliggers) in de op één na drukste brug van Nederland. De brug krijgt later dit jaar een nieuw, zwaarder wegdek en om dat te kunnen dragen wordt de brug versterkt met bijna zes miljoen kilo staal! 

De verwachting is dat rond 15.00 uur het inhijsen en de montage van de voorspanliggers van start gaat. Het Amsterdam-Rijnkanaal zal dan geheel gestremd zijn voor het scheepvaartverkeer.

In juli wordt de brug bijna een meter opgevijzeld. Vanaf eind juli wordt er overdag ook óp de A12 gewerkt, Rijkswaterstaat verwacht dan ernstige verkeershinder en is het voor automobilisten raadzaam om zo veel mogelijk buiten de spits te reizen. Na de renovatie moet de brug weer minstens dertig jaar meekunnen en kunnen schepen met een hogere lading onder de brug door.

Klik op het videocameraatje hieronder om de animatie te bekijken die stap voor stap laat zien hoe de Galecopperbrug in de A12 bij Nieuwegein wordt gerenoveerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk