Provincie gaat tramstoringen onderzoeken

Er komt een onderzoek naar de oorzaak van de tramstoringen rondom Utrecht. Het onderzoek is gericht op de nieuwe tramremise in Nieuwegein en moet zo snel mogelijk af zijn. ‘Er wordt gemikt op het einde van volgende week’, zegt een woordvoerder.

Het tramverkeer in de regio heeft de laatste tijd te kampen met veel storingen. Afgelopen week lag door storingen zelfs al het tramverkeer twee keer plat. Volgens de provincie is het in de nieuwe tramremise in Nieuwegein misgegaan. ‘Daardoor werkte niks meer’, aldus een woordvoerder. Ze voegt toe dat de oorzaak voor een groot deel bekend is, maar dat ze daar niks over kan zeggen voor onderzoek uitsluitsel geeft.

Eerder liet vervoersbedrijf U-OV al weten met smart te wachten op nieuwe trams, die komen in 2020. Volgens het bedrijf is “de rek er uit” bij de huidige trams. Dat bestreed de provincie: de trams zijn juist buitengewoon goed gezien hun leeftijd. De trams zijn 37 jaar oud.

De nieuwe tramremise in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren