Stroomstoring: trams in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein staan weer stil

Trams op het traject Utrecht-Nieuwegein en Utrecht-IJsselstein staan in beide kanten stil. Volgens een woordvoerder van U-OV komt dat door een grote stroomstoring. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren. U-OV zal spoedig laten weten wanneer de trams weer gaan rijden.

De trams op het traject staan al langer dan een uur stil. Passagiers moesten in de coupés blijven wachten. Mondjesmaat rijden de trams nu terug naar de stations om de reizigers veilig te laten uitstappen.

Trampassagiers die geregeld reizen op deze trajecten moeten veel geduld hebben. De vertraging van vandaag is de zoveelste in korte tijd. Vorige week stond tot twee keer toe een kapotte tram op de rails.

Vervoerder U-OV is op Twitter klip en klaar over de oorzaak van de problemen met de trams. “De rek is eruit bij de trams. Ze zijn te oud. We wachten met smart op de nieuwe trams die in 2020 gaan rijden.” Tot die tijd wordt het “roeien met de riemen die we hebben”, aldus U-OV.

De provincie Utrecht is verantwoordelijk voor de tram en liet in 2017 al weten uit dat de storingsgevoeligheid toe zou kunnen nemen. De huidige trams dateren immers uit 1983 en een tram gaat gemiddeld dertig jaar mee. Met een revisieprogramma is de levensduur verlengd met enkele jaren. Toch wordt het steeds moeilijker om voor de verouderde techniek waarop de trams rijden onderdelen te vervangen. In 2020 moeten de nieuwe trams van U-OV op alle trajecten rijden. Er zijn dus nog een aantal maanden te overbruggen.

Update: Rond 11.00 uur kwam het tramverkeer weer op gang.

One thought on “Stroomstoring: trams in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein staan weer stil

  1. Evert Temminck

    Nee, het heeft niet te maken met veroudering, maar het uitgeknepen onderhoud Hier zie je wat bezuinigen tot gevolg hebben

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk