PENTekening: ‘Heleen van den Hoven opent de minibieb in Batau Noord’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Houd je van lezen dan kun je terecht bij de onlangs geopende Minibieb Het Pakhuisje bij de Elandweide 130 in Nieuwegein. De minibieb werd feestelijk geopend door de Nieuwegeinse schrijfster Heleen van den Hoven.

Jan Ibelings: ‘Een mooi initiatief van schrijfster Heleen van den Hoven. Ik vind zelf het lezen van boeken ook erg belangrijk. Veel mensen komen tegenwoordig niet veel verder dan het lezen van berichtjes op social media. Terwijl je zoveel plezier kan hebben aan het lezen van een boek. “Ik kijk de film wel” zeggen mensen dan, maar dan heeft iemand anders al voor jou bepaald hoe de personages eruit zien. Als je leest moet je je eigen fantasie en voorstelling gebruiken.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren