Protest tegen torenhoge windmolens in polder Rijnenburg

Een petitie tegen de bouw van windmolens in polder Rijnenburg tussen Utrecht en Nieuwegein is al bijna negenhonderd keer ondertekend. De gemeente Utrecht wil het gebied langs de snelweg A2 en A12 gebruiken voor de opwekking van duurzame energie, behalve aan zonnepanelen wordt daarbij ook gedacht aan de windturbines van meer dan 200 meter hoog. Ter vergelijking, de Domtoren heeft een lengte van 112 meter.

Inwoners uit Nieuwegein, en met name uit de wijken Batau Noord en Galecop zijn bang voor geluidsoverlast en de slagschaduw die de enorme molenwieken veroorzaken. In de wijken zijn deze week posters opgehangen met de oproep de petitie te ondertekenen.

De gemeente Nieuwegein heeft de zorgen van haar inwoners overgebracht aan buurgemeente Utrecht. Die inventariseert op dit moment de mogelijkheden voor de opwekking van duurzame energie in polder Rijnenburg. Daarbij wordt volgens Utrecht ook rekening gehouden met de wensen en klachten van omwonenden.

Dinsdag 6 juni organiseert de gemeente Utrecht om 21.00 uur een raadsinformatiebijeenkomst over de energieplannen in de polder. De bijeenkomst is in het AC Meeting Center in De Meern langs de A12.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren