Portret van de week: ‘Wie zet zich daar in voor de wijk Fokkesteeg’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ties Hogenbirk.

Arend Bloemink: ‘Schippersdochter, vrijwilliger, pensionada, havenmeester, politica, muurschilderes en zo nog het een en ander… dát waren en zijn de bezigheden waarmee het Portret van déze Week zichzelf en anderen bezig houdt. Op dit moment is zij vaak te vinden aan de Rapenburgerschans waar zij, samen met anderen en in het kader van de opwaardering van de wijk Fokkesteeg, een saaie muur van een kleurrijke muurschildering voorziet. Daarom spraken we juist dáár af voor een portretsessie. En hoewel er een stormachtige wind waaide, is het met de foto’s helemaal goed gekomen!’

Maak, naar aanleiding van de antwoorden die Ties Hogenbirk geeft op de bekende vijf vragen en met behulp  van de foto’s, nader met haar, haar werkzaamheden als vrijwilliger en met haar muurschilderhobby kennis!

Wie ben je?
Gewoon Ties, Ties Hogenbirk, pensionada! Was getrouwd met Dick, ex vlieger bij de KLM. Zelf een geboren schippersdochter. Ben alleen sinds 2000.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Veel vrijwilligerswerk, waaronder fraktielid van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Volg daarom met name de plaatselijke politiek nauwlettend. Ben al heel lang lid van het wijknetwerk Fokkesteeg. Help in het wijknetwerk mee met de activiteitscommissie. Help mee met o.a. de kaartverkoop voor de maandelijkse bingo. Ook verzorgde ik de kaartverkoop voor o.a. Stichting Balans (Syrische maaltijd) en Cirkeltje Rond.

Daarnaast verzorg ik de boekenuitleen voor de Bibliotheek op twee lokaties namelijk Batau en de Doorslag. Gelet op mijn achtergrond als schippersdochter vind ik het heel leuk om zo’n twee weken per jaar havenmeester te zijn bij de gemeentelijke Jachthaven aan de Wierselaan (oud Vreeswijk). Momenteel druk bezig met de muurschildering in Fokkesteeg.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Sinds de ’70er jaren.

Wat vind je van Nieuwegein?
Prima, niets op aan te merken.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
De samenhang tussen de mensen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren