Kamermuziekconcert in de Dorpskerk van Jutphaas

Op zondag 13 oktober wordt er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas weer een kamermuziekconcert georganiseerd. In totaal worden er acht concerten gegeven. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,00. Kaartverkoop is aan de kassa.

Het is het eerste concert in een serie van acht concerten op de tweede zondag van de maand. Het concert wordt gegeven door het huis-ensemble van de Dorpskerk, het Gheyn Consort. Dit kamermuziekensemble speelt met een vaste kern, aangevuld met andere instrumenten daar waar de muziek daar om vraagt. Deze keer speelt het strijkkwartet van het ensemble, aangevuld met klarinettiste Nancy Braithwaite.

Op het programma staat muziek van misschien wel één van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis, Wolfgang Amadeus Mozart, waaronder het beroemde en geliefde klarinetkwintet.

Het concert begint zondag 13 oktober aanstaande om 16.00 uur. De entree is € 10,00. Kaartverkoop is aan de kassa.

Over Nancy Braithwaite
Nancy Braithwaite studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music(VS) met de hoogste onderscheiding: het “Performers Certificate”. Op haar 23ste werd ze benoemd tot soloklarinettiste van het Savannah Symp­hony Orches­tra, waar zij ook zeer actief was als kamermusicienne.

Als soliste trad ze op met diverse Amerikaanse orkesten in concerten van o.a. Mozart, Weber, Rossini en Nielsen. Ook speelde ze in het Spoleto Festi¬val(It) en in het Tanglewood Festival(VS).

Nancy Braithwaite is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. In haar woonplaats Bunnik is zij artistieke leider van de kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren