Portret van de week: ‘Wie is daar Nederlands Kampioen Wakeboard Cable geworden?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jayden Zingel.

Arend Bloemink: ‘Wanneer één van de DownUnder medewerkers me vraagt of ik met hem in een klein wiebelig bootje de plas op wil om Jayden met de camera op het water te volgen, ben ik niet meer te houden: gráág, léuk!’

‘Een half uurtje later, wanneer Jayden nog wat nahijgt van de vele rondjes wakeboarden en mijn voeten van het water op de bodem van het bootje in mijn schoenen soppen, neem ik afscheid van hem en zijn ouders. Wát een talent. Wát een kampioen!

Maak, middels de antwoorden van Jayden Zingel op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader kennis met hem, met zijn sport(en) en lees wat hij vindt van Nieuwegein.

Wie ben je?
Mijn naam is Jayden Zingel en ik ben 10 jaar oud. Samen met mijn vader Marcel en moeder Lisette woon ik in Batau Zuid. Ik zit in groep 7 van de Prinses Margrietschool.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit natuurlijk nog op school en daarnaast houd ik heel erg van sporten. Vooral skiën en wakeboarden zijn mijn favoriete sporten. Sinds mijn 5e jaar zit ik in het Skiteam Nieuwegein en doe ik skiwedstrijden op de baan in Nederland. De afgelopen 4 jaar ben ik ieder jaar Nederlands kampioen geworden. Ik werk daar heel hard voor door minimaal 3 x per week te trainen op Skipiste Nieuwegein en vaak heb ik in het weekend wedstrijden.

Daarnaast ski ik ook in de sneeuw bij IPCO Ski Racing en dat doe ik 12 weken per jaar in Oostenrijk. Ik heb dit seizoen de NOC NSF status behaald en daarom train ik daar ook en zijn er ook veel wedstrijden waar ik aan meedoe. In februari 2018 ben ik bij het NK in Alpendorf 3e geworden bij de reuzenslalom en 4e bij de slalom. Mijn doel voor 2019 is het NK in Alpendorf te winnen.

In de zomer wakeboard ik heel graag. Ik ben daar 2 jaar geleden mee begonnen en vond het zo leuk dat ik al snel meerdere keren per week bij Down Under in Nieuwegein te vinden was. Op 9 september jl ben ik daar Nederlands Kampioen geworden in de catogorie Mini-men. Ik vond het heel leuk om te doen en ook wel spannend. Ik was dan ook erg blij dat al mijn tricks goed waren gegaan en dat de jury het mooi vond.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon mijn hele leven al in Nieuwegein. Mijn ouders zijn hier 15 jaar geleden weer komen wonen, en hebben hun jeugd hier ook doorgebracht.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik woon in een hele leuke en gezellige wijk waar ik met mijn vrienden lekker kan spelen op het grote voetbalveld of op het schoolplein. Mijn school is vlakbij, en als ik naar de Skipiste wil kan ik op de fiets.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik vind dat er in Nieuwegein best wel hard wordt gereden, ook bijvoorbeeld in onze wijk. Het zou fijn zijn als daar beter op wordt gelet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren