Portret van de week: ‘De ‘Nypelsmeisjes’ Jasmijn en Nancy?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week de ‘Nypelsmeisjes’ Jasmijn Felix en Nancy Boone.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van deze Week betreft een dubbelportret. Twee dames van ‘Het Nijpels’, die elkaar gevonden hebben als buren èn als creatieven. En waar kun je dan beter afspreken voor het maken van een Portret dan bij het Podium van Kunstgein, in het Atrium van ons Stadshuis. Temeer daar deze dames zo graag willen dat alle creatieven van ‘Het Nijpels’ samen tot een tentoonstelling, tot een heuse expositie van ’Nypelskunst’ komen. En dat het Kunstgein Podium daarvoor haar deuren zou willen openen.’

‘Dús openen beide dames, elk met een eigen kunstuiting ‘onder de arm’, tijdens de fotoshoot alvast symbolisch de deuren van het Podium. Dat gebeuren ging gepaard met veel lol, niet om het minst omdat ik regelmatig voor de dames op mijn knieën ging… Eén van de dames maakte dat al eens eerder mee, zo vertelde ze. Voor de andere dame was het de eerste keer. Zo zie je maar weer, het is elke keer opnieuw een verrassing wanneer ik langskom voor een fotootje.’

Maak middels de antwoorden die Jasmijn en Nancy op de vijf (altijd dezelfde) vragen geven nader met hen, met hun creativiteit en ideeën en met hoe zij over Nieuwegein en Het Nypels denken, kennis.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Jasmijn Felix en Nancy Boone, wij zijn buren! We wonen beiden op het Nypelsplantsoen. We hebben elkaar leren kennen bij de start van de Crea-Club op Nyp 1. Dat is een bewonersinitiatief dat elke donderdag vanaf 13.30 plaatsvindt voor bewoners van het Nypelsplantsoen.

We houden allebei erg van creatief bezig zijn en kunst kijken en maken. We hebben inmiddels allebei geëxposeerd bij Stichting KunstGein op het Podium. En daar zijn we ontzettend trots op! Omdat dat voor ons een positieve ervaring was gunnen we dit ook anderen. Zo willen we graag een expositie organiseren met werk van creatieve bewoners van het Nypelsplantsoen. Even eens een ander geluid dan de vaak negatieve berichten die over het Nypelsplantsoen verschijnen…

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Helaas kan ik, Jasmijn, door mijn depressieve klachten op dit moment niet werken. Maar ik probeer mijn dagelijks leven zo positief mogelijk in te vullen, door creatief bezig te zijn. Ik maak sieraden met Wire Wrapping en leef me graag uit met Acrylic Pouring. Verder voel ik me heel betrokken bij onze buurt en heb ik een hart voor dieren. Vandaar dat ik met regelmatig inzet voor zwerfdieren op en rond het Nypelsplantsoen.

Ik, Nancy, ben in het dagelijks leven maatschappelijk werker in het buurtteam Leidsche Rijn. Dat doe ik met grote betrokkenheid. En als tegenhanger hou ik me in de rest van de week erg graag bezig met kunst maken. Ik schilder, werk in Art-Journals, maak linosnedes en illustraties. Kortom ik vind het leuk om heel divers bezig te zijn. Sinds kort ben ik bestuurlid bij KunstGein, want ik vind het belangrijk dat kunst toegankelijk is voor iedereen!

Hoe lang wonen jullie al in Nieuwegein?
Jasmijn woont sinds 2005 in Nieuwegein. Nancy is in 2000 in Nieuwegein komen wonen en sinds 2006 op het Nypelsplantsoen

Wat vinden jullie van Nieuwegein?
Wij vinden het steeds leuker worden in Nieuwegein. Als je er langer woont, leer het je het beter kennen, weet je dingen te vinden en ga je het meer waarderen. Nieuwegein heeft hele mooie plekken zoals park Oudegein, de Kruidentuin, de Bibliotheek, Vreeswijk, Kasteel Rijnhuizen en rond het Fort. We vinden City ook erg verbeterd! En natuurlijk zijn we regelmatig te vinden bij KunstGein!

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Wat wij graag anders zouden zien is de beeldvorming over het Nypelsplantsoen. Regelmatig is onze buurt negatief in het nieuws, soms terecht. Maar wij wonen hier met veel plezier. We kennen veel mensen met verschillende achtergronden, hebben leuke babbels en helpen elkaar. En dat is een stukje van het Nypelsplantsoen waar je maar zelden over hoort!

Wij willen het Nypelsplantsoen graag positief in het nieuws krijgen, daarom willen we onze buren uitnodigen om hun creatieve werk met ons te delen. Iedere bewoner kan een foto mailen naar kunstnyp@hotmail.com. Wij gaan deze mensen bij elkaar brengen zodat we een leuke expositie kunnen realiseren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren