Politiek wil een veilige fietsroute naar Utrecht via de Liesbosch

De weg van McDonalds naar de Praxis op het industrieterrein Liesbosch is voor fietsers een ware ramp. Er is een enorme hoeveelheid auto en vrachtverkeer op deze weg en de fietsstroken zijn niet zichtbaar. Dat maakt deze weg al 10 jaar tot fietsknelpunt nummer één in Nieuwegein. ‘Nu is er een kans om daar verbetering aan te brengen’ aldus Casper Langerak raadslid voor de PvdA in Nieuwegein.

Al jaren pleit de Fietsersbond Nieuwegein om deze weg voor fietsers veilig te maken. Het vele auto- en vrachtverkeer, gecombineerd met drukke in/uitritten maken fietsen hier tot een regelrechte nachtmerrie. Ondertussen wil de Provincie Utrecht doorgaande fietsroutes verbeteren. Nu de ondernemers en eigenaren van dit gebied de auto toegankelijkheid willen verbeteren ligt het voor de hand om daar ook het fietsen veilig te maken.

Langerak: ‘Dat wordt helaas niet voorgesteld, in de startnotitie staan vijf maatregelen voor auto’s en nul(!) voor fietsers. Eén van de autoplannen gaat zelfs dwars door een al bestaand fietspad. De PvdA vindt samen met andere partijen in de gemeenteraad van Nieuwegein dat een gemiste kans. Wat hen betreft komt er geen nieuw bestemmingsplan zonder dat er veiliger gefietst kan worden. De PvdA pleit al jaren om dit probleem aan te pakken, maar met dit plan is de fietser de klos, in plaats van verbeteringen voor fietsers komen er extra belemmeringen, dat is onacceptabel, ook fietsers hebben recht op een veilige en vlotte route door dit gebied.’

In de raadsvergadering van donderdag 18 mei jl. heeft een meerderheid middels een motie van GroenLinks wethouder Snoeren opgeroepen om een doorgaande en veilige fietsroute te realiseren. ‘Want de fietser verdient een veilige route van Nieuwegein of Houten naar Utrecht over de Liesbosch’ zegt Langerak.

Een gevaarlijk punt voor fietsers

One thought on “Politiek wil een veilige fietsroute naar Utrecht via de Liesbosch

  1. J.J. Bruinsma

    Geloof er maar niks van. Aan de andere kant bij de Liesboschbrug zijn de fietsers ook genaaid. Toen er rond 1998 sprake was dat daar een brug de fietsroute Nieuwegein/Utrecht onveilig zou maken ging Gemeente Nieuwegein pas akkoord toen er werd afgesproken dat die brug tijdens de spitsuren ALLEEN voor openbaar vervoer en fietsverkeer open zou zijn. Vervolgens kwam de afsluiting achter de kantorenwijk zodat er twee keer per dag een file stinkende leasebakken naast de fietspaden staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren