Politiek stelt vragen over sluiten geboortecentrum in Nieuwegein

Het St. Antonius Ziekenhuis stopt definitief met bevallingen op de locatie Nieuwegein. Daar berichtte onze redactie eerder over. Sinds mei vorig jaar zijn aanstaande moeders uit Nieuwegein al veroordeeld tot de vestiging in Utrecht Leidsche Rijn. Door personeelstekort werd de afdeling Verloskunde destijds tijdelijk gesloten.

Hoewel het St. Antonius sindsdien 25 nieuwe medewerkers voor de geboortezorg heeft aangenomen, heeft het ziekenhuis ervoor gekozen Nieuwegein niet meer als bevallingslocatie te heropenen. De politiek bemoeit zich er ook nu mee.

Emiel Holterman van de lokale PvdA in Nieuwegein: ‘Verloskunde en acute zorg moet voor iedereen zo dichtbij mogelijk beschikbaar zijn.’ De PvdA fractie in Nieuwegein maakt zich dan ook grote zorgen over het voornemen om de bevallingslocatie van het St. Antonius Ziekenhuis definitief te sluiten. Het raadslid heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Nieuwegein.

In de praktijk betekent het voorgenomen besluit dat zwangere vrouwen uit Nieuwegein moeten uitwijken naar Utrecht. Tenminste als daar voldoende plaats is en anders moeten ze zelfs naar bijvoorbeeld Gouda om te bevallen. Een niet wenselijke situatie volgens het PvdA-raadslid: ‘Verloskunde vraagt vaak om acuut handelen. Zijn er problemen, dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen. Zwangere vrouwen zitten niet te wachten op een bermbevalling.’

Ook SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg om opheldering gevraagd over het definitief sluiten van het geboortecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Naast het sluiten van het geboortecentrum maakt de SP Kamerlid zich ook zorgen van de medewerkers die onlangs zijn aangetrokken.

One thought on “Politiek stelt vragen over sluiten geboortecentrum in Nieuwegein

  1. Linda

    Leidsche Rijn loopt alleen middels dwang, anders was deze locatie allang gesloten wegens onrendabel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren