Politie zoekt vandalen die de OBS de Evenaar vernielen met vuurwerk

Een groep van drie of vier mannen heeft in de kerstvakantie met vuurwerk vernielingen aangericht bij basisschool De Evenaar aan de Dasseweide in Nieuwegein. Met knalvuurwerk is de voordeur vernield door het vuurwerk. De politie zoekt de daders.

Op zondagavond 29 december verschijnen er drie mannen bij de ingang van de school. Ze leggen knalvuurwerk op de deurklink en steken het aan. Na een aantal pogingen hebben ze het voor elkaar gekregen om een gat en barsten in de ruiten te maken.

Op oudejaarsavond komt weer een man in beeld die vuurwerk aansteekt en de schade nog groter maakt. Of het gaat om eenzelfde persoon van een paar dagen eerder is niet bekend. Wel is het signalement van de eerste drie personen bekend.

Verdachte 1
lichtgetinte huidskleur
normaal/stevig postuur
opvallende camouflagejas in de kleuren oranje, zwart en grijs
lichte spijkerbroek
witte sneakers
zwarte hoodie, de capuchon had hij op

Verdachte 2
blanke huidskleur
slank postuur
blauwe jas, capuchon, The North Face
zwarte broek
witte sneakers
zwart heuptasje, droeg hij schuin over zijn schouder

Verdachte 3
blanke huidskleur
normaal postuur
zwart/groene jas, zwarte baan met witte tekst op de voorkant
donkere hoodie, de capuchon had hij op
zwarte broek
donkere sneakers, witte veters

Wellicht is er sprake van een vierde verdachte. Dat is uit het bewakingsbeeld niet op te maken.

Tips
Denkt u te weten wie dit zijn? Of misschien herkent u er maar één: alle informatie is welkom. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Het was even schrikken voor de kinderen en personeel van basisschool de Evenaar in Nieuwegein. Vandalen hadden hun school beschadigd met vuurwerk. Herken jij ze? Bel de politie!

2 thoughts on “Politie zoekt vandalen die de OBS de Evenaar vernielen met vuurwerk

  1. Michael Simonse

    Daar loop ik mij Molenkruieren ook, verderop heb ook een portiekflatje met brievenbussen, waarschijnlijk hebben de zelfde daders ook daar vuurwerk in gegooid, omdat paar brievenbussen paar niet gebruik kunnen worden. Goeie camera hebben ze ieder geval school.

  2. Robertjc

    Het is wel duidelijk dat het effect van de leerplicht bij de meest achterlijken te verwaarlozen is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren