Politie zoekt dader van woningoverval aan de Lantaarnstede

De politie in Nieuwegein is nog altijd op zoek naar een inbreker die op 19 april jl. een man mishandelde in een appartement aan de Lantaarnstede in de binnenstad van Nieuwegein. De dader, die zich voordeed als klusjesman, probeert bij een 42-jarige man in te breken. Dinsdagavond kwam Nieuwegein weer op TV, want het Programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. De dader dacht achter de deur een wietplantage te vinden.

Voordeur
Nadat hij zich toegang weet te verschaffen tot de galerij van het appartementen-complex, rond 16.15 uur, blijkt voor welke ‘klus’ hij is gekomen. Hij begint, in de veronderstelling dat er niemand in de betreffende woning is, in het slot van een voordeur te boren.

De bewoner, die wel degelijk thuis is, hoort het gerommel bij de deur en vertrouwt het niet. Hij gaat, terwijl hij filmt met zijn smartphone, via een andere deur naar de galerij. Hij spreekt de inbreker aan, die na de eerste schrik direct de telefoon van de bewoner afpakt.

Volgens eigen zeggen denkt de dader dat achter de deur een wietplantage zit. Maar nu hij betrapt is, bergt hij razendsnel de boor op in zijn werkkist en loopt hij naar het trappenhuis. De 42-jarige bewoner loopt achter de man aan naar beneden.

Bij de buitendeur van het complex volgt dan alsnog een fysieke confrontatie. De bewoner eist zijn telefoon terug, maar de nep-klusjesman weigert die te geven. Daarbij krijgt het slachtoffer een paar vuistslagen in het gezicht, waarna de dader op de vlucht slaat. Zijn gereedschapskist laat hij achter.

Kenmerken
De betrapte inbreker droeg een lichtblauw poloshirt en een donkerblauwe werkbroek – een zogenoemde Amerikaanse overall – met opgenaaide zakken en kniestukken in een lichtere kleur. De man is licht getint, heeft donker haar en spreekt Nederlands.

Wie (her)kent de man met de werkbroek?
De gereedschapskist die hij achterliet, is een geel met zwarte van het merk Stanley en de elektrische boor die hij gebruikte is een Hitachi. Misschien mist iemand deze spullen of kan iemand deze aan de dader linken.

Galaxy A3 2017
Tot nu toe is de smartphone van het slachtoffer niet teruggevonden. Het gaat om een zwarte Samsung Galaxy A3 2017, met daarop mogelijk nog steeds de beelden van de dader. Heeft u het toestel gevonden of weet u waar het zou kunnen zijn, laat het de politie weten.

Vragen
De politie wil in deze zaak graag antwoord op de onderstaande vragen:

  • Wie (her)kent de man met de werkbroek?
  • Wie weet de herkomst van de Stanley gereedschapskist en/of de Hitachi boormachine?
  • Wie weet waar de Samsung smartphone van het slachtoffer is?

Heb jij meer informatie over deze zaak? Bel dan direct naar de politie, dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren