‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Bloemink: ‘Gisteren ontvingen we op de redactie een e-mail van Marianne Miltenburg. Marianne rijdt regelmatig met de auto langs het Anthonius Ziekenhuis heen en weer naar de parkeergarage van City Plaza. Daarbij werd ze diverse keren met groot-lichtflitsen en boos getoeter ’begroet’ door haar tegemoet komende automobilisten. Aanvankelijk dacht ze dat er wellicht iets aan haar auto mankeerde. Dat bleek niet zo te zijn. Marianne vraagt zich af of er meer mensen zijn met gelijksoortige ervaringen.’

‘Marianne zocht hierover contact met de gemeente. Daar zijn geen andere, eerdere meldingen binnengekomen.’

‘Ik ging ter plekke kijken. Het verkeer liep op rolletjes… zij het dat de weg wellicht een beetje krap is. Maar misschien bedoelt Marianne een ánder stukje weg, het gedeelte van de verbinding tussen de parkeergarage van het Anthonius Ziekenhuis en de City Plaza-parkeergarage? Daar waar het verkeer vanaf de Zuidstedeweg uitkomt op de Doorslag? En dan vanaf daar richting de City Plaza-parkeergarage…’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk