Informatieavonden aanleg 3e kolk Beatrixsluis

Consortium Sas van Vreeswijk gaat in opdracht van Rijkswaterstaat aan de slag met de aanleg van de 3e kolk Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal. In het najaar van 2016 gaan de bouwwerkzaamheden van start. Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk houden op woensdag 27 (van 16.00-21.00 uur) en donderdag 28 januari (van 18.00-21.30 uur) informatiebijeenkomsten over de werkzaamheden bij steunpunt Schipbrug aan Veerweg 4 in Nieuwegein. Het steunpunt Schipbrug is nabij het veerpontje naar Vianen in Vreeswijk.

Tijdens deze avonden is vrije inloop op de informatiemarkt over het ontwerp van de sluis, de werkzaamheden en de effecten op de omgeving zoals hinder voor de bewoners en gebruikers. U kunt hier aan medewerkers uw vragen stellen. Elk uur geven Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk tijdens een plenaire presentatie bovendien een toelichting op de plannen. U hoeft zich niet aan te melden.

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en verbreding van het Lekkanaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk