Politie vind hennepplantage in woning aan de Polkahof

De politie heeft donderdagmorgen rond 11.00 uur een hennepplantage opgerold in de wijk Zuilenstein. In een woning aan de Polkahof vonden agenten ruim 150 hennepplanten die bijna rijp waren om te plukken.

De politie kreeg de tip van een anonieme wijkbewoner die vermoedde dat er iets niet in de haak was in de woning. De politie nam poolshoogte en klom met een ladder aan de achterkant van de woning naar de eerste verdieping. Daar zagen agenten goederen op de grond liggen die gebruikt worden voor hennepkwekerijen. Ook roken de agenten een sterke henneplucht. Hierop besloten zij de woning te betreden.

Een van de agenten aan onze redactie: ‘Nadat wij hebben geconstateerd dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was hebben wij een slotenmaker laten komen die de deur voor ons opende. In de woning hebben wij geen personen aangetroffen, maar wel hennepplanten. Wij hebben uit de woning 150 hennepplanten gehaald en verschillende goederen die gebruikt wordt bij een kwekerij. De hennepplanten zijn ter plaatste door Domeinen vernietigd.’

Agent Odilio: ‘Als neventaak heb ik het Taakaccent Hennep. Dit houdt in dat ik samen met drie andere collega’s, de hennepteelt probeer tegen te gaan. Wij krijgen hier veel hulp van burgers die een (anonieme) melding doen bij ons. Wij zullen hier dan meteen iets meedoen. Zo dat wij strafrechtelijk kunnen doorpakken.’ De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de woning en de hennepkwekerij.

Foto: Politie Nieuwegein

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren