Politie toont beelden van explosie bij Nieuwegeins fruitbedrijf en hoopt op getuigen

De politie is nog altijd ‘erg druk’ met het onderzoek naar de explosie bij fruithandel Lukassen & Zn in Nieuwegein. Het gebeurde in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus jl.. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. De man die een bom bij de ingang legde is nog niet gevonden. Dus doet de politie een getuigenoproep.

De explosie

De explosie was in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij het bedrijf aan de Laagravenseweg waren op dat moment mensen aan het werk, maar zij raakten niet gewond. Wel is er flink wat materiële schade.

De dader is vastgelegd op bewakingscamera’s. Die beelden zijn nog niet uitgezonden. Toch hoopt de politie deze man met hulp van getuigen te kunnen vinden, zegt een woordvoerder van de politie.

“Hij is na de explosie door de spleet van een hek gekropen en op de Laagravenseweg uitgekomen. Dat is de weg tussen de A12 en Nieuwegein. Vanaf daar weten we niet hoe hij verder is gevlucht.” Het is nog onduidelijk of de verdachte in zijn eentje handelde. Ook het motief is vooralsnog onduidelijk.

Tips
Heeft u informatie die de recherche kan helpen, hoe klein ook, geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Hedel
De eigenaar van het fruitbedrijf verwerpt de suggestie dat zijn bedrijf slachtoffer is van drugsdealers, zoals bij een soortgelijk bedrijf in het Gelderse Hedel wel het geval is. Daar werd in 2019 cocaïne gevonden in een lading bananen. Sindsdien wordt het bedrijf ernstig bedreigd door de mensen die probeerden die drugs te importeren. Er werden zelfs aanslagen gepleegd op medewerkers van de fruithandel.

Afgelopen weekend zei de politie nog dat een ‘Hedel-scenario’ één van de scenario’s is die worden meegenomen in het onderzoek naar de explosie in Nieuwegein. Maar vooralsnog zijn er geen extra aanwijzingen dat de bom iets met drugs te maken heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk