Politie zoekt getuigen van explosie bij bedrijf in Nieuwegein

In de nacht van vrijdag 27 augustus op zaterdag 28 augustus was er een explosie bij een bedrijfspand aan de Laagraven in Nieuwegein. Er waren geen gewonden gevallen, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade aan de voorgevel van de groente- en fruitgroothandel  Lukassen & Zn. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Directeur Gert Lukassen zegt dat de schrik er goed in zit. Lukassen heeft geen idee wie het op zijn familiebedrijf heeft gemunt. Wel moet hij gelijk denken aan De Groot Fresh Group in het Gelderse Hedel. Daar werden drugs gevonden in een lading bananen. Vervolgens werd het fruitbedrijf doelwit van ernstige bedreigingen en aanslagen. ‘Geen idee of dit ook zoiets is’ laat Gert Lukassen weten. ‘Ze hebben een pakket voor de deur gelegd. Ik denk een brandbom of een handgranaat.’

Rond 02.00 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van een explosie bij een bedrijfspand. Agenten gingen op de melding af en zagen dat de voorgevel van het pand zwaar beschadigd was. ‘Gelukkig is er door de explosie niemand gewond geraakt. De omgeving is meteen afgezet voor onderzoek. Bij het onderzoek zijn ook camerabeelden veiliggesteld’ aldus de politie.

Getuigenoproep
Op de beelden is te zien dat een persoon iets voor 02.00 uur aan komt lopen en een voorwerp voor het pand legt. Hierna loopt de persoon weg. Korte tijd daarna volgt een explosie precies op de plek waar het voorwerp ligt.

De recherche wil graag in contact komen met getuigen die een antwoord hebben op de volgende vragen:

  • Hoe is de persoon gekomen en vertrokken?
  • Met welk voertuig?
  • Vanuit welke richting kwam hij en waar is hij na de explosie heen gevlucht?
  • Was hij alleen of met meerdere personen?
  • Heeft u iets gezien of gehoord?

Mocht u op een andere manier weten wie bij de explosie betrokken zijn, of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk