Politie Nieuwegein overstelpt met reacties na bericht over achtergelaten hond

De politie in Nieuwegein heeft ruim 1500 reacties gekregen op het bericht dat een Mechelse herder was achtergelaten in een bench op een carpoolplaats. In een update wordt aangegeven dat er inmiddels meerdere tips binnen zijn gekomen over de eigenaar van de hond.

Nieuwe tips zijn dan ook niet langer nodig, laat de politie in een reactie weten. Er zijn inmiddels zoveel tips over de vermeende eigenaar van de hond binnengekomen, dat agenten de handen vol hebben om die allemaal te checken. Getuigen die hebben gezien dat de hond werd achtergelaten, hebben zich overigens nog niet gemeld.

De ongeveer twee jaar oude hond werd gevonden aan de Zandeveldseweg in Nieuwegein. De Mechelse herder bleek niet te zijn gechipt. De politie deelde vervolgens foto’s van de aangetroffen hond op Facebook in de hoop de eigenaar te achterhalen. Dat leidde tot een stroom aan reacties.

Verschillende mensen gaven daarbij aan dat ze wel voor de hond wilden zorgen. Dat is voorlopig niet nodig, schrijft de politie: “Ondanks uw goede bedoeling wordt herplaatsing via het asiel geregeld.” Mocht het nodig zijn, dan laat het asiel zelf weten dat er een nieuw tehuis voor de hond wordt gezocht.

De eigenaar die de hond achterliet, kreeg in de berichten op Facebook ook flinke verwensingen te verduren. Zo wilden meerdere mensen dat de eigenaar een zelfde lot zou ondergaan als de hond.

De bewuste achtergelaten Mechelse herder

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren