Politie neemt hond in beslag na bijtincident aan de Havelterschans

De politie in Nieuwegein heeft de afgelopen week een hond in beslag genomen nadat hij in een been van een spelend kind had gebeten. Het voorval vond plaats op zaterdag 22 augustus jl. rond 18.50 uur in de wijk Fokkesteeg.

De kinderen waren aan het spelen in een speeltuin aan de Havelterschans in de wijk Fokkesteeg. Na het bijtincident liep de eigenaar direct weg met de hond zonder zich te bekommeren om het kind. De hond, die aangelijnd was, kon na een buurtonderzoek achterhaald worden en zal op zijn gedrag onderricht worden.

Algemeen
In beslag genomen honden komen terecht in speciale kennels/opvanghuizen waar verschillende dieren worden opgevangen. Het gaat om in beslag genomen dieren die in de gaten gehouden moeten worden of beoordeeld. Adressen of namen van deze opvangkennels worden niet bekend gemaakt. Er volgt meestal eerst een rustperiode en daarna worden er een aantal gedragstests gedaan door experts op dat gebied. Hier wordt een rapportage van gemaakt.

Deze rapportage wordt door een Officier van Justitie beoordeeld en die bepaald wat er met de hond zal gebeuren. Zo kan het gebeuren dat de hond terug gaat naar de eigenaar, of in sommige gevallen moet het dier worden afgemaakt.

Wanneer er meer meldingen over bijvoorbeeld een hond zijn gedaan, dan wordt er een dossier opgemaakt. Bij genoeg meldingen kan de gemeente ook een aanlijngebod of muilkorfplicht opleggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren