Politie in Nieuwegein stond maandag stil bij het overlijden van een collega

Politieagenten in Nieuwegein stonden maandag 2 november, net zoals alle andere korpsen in Nederland stil bij het overlijden van hun collega Jeroen Leuwerink. De vlag op het bureau aan de Schakelstede in de binnenstad van Nieuwegein hing half stok en hun collega werd geëerd met één minuut stilte.

De collega’s in Nieuwegein laten weten: ‘Wij als zijn “blauwe” familie stonden ieder voor zich met zijn eigen gedachten stil bij zijn overlijden en het afscheid dat we vandaag van hem hebben moeten nemen. Afscheid van een jonge collega die tijdens het uitoefenen van zijn werk als gevolg van een noodlottig verkeersongeval om het leven kwam. We brachten hem vandaag een laatste groet en in gedachte zullen we hem zeker nooit vergeten. Rust zacht Brother in Blue. This is the end of your watch. We will take it from here.’

Agent wilde gewond dier helpen
Leuwerink kwam om het leven toen hij samen met zijn 35-jarige collega de patrouillewagen uitstapte om een gewond dier te helpen. Zij werden daarbij aangereden door een andere auto. De 28-jarige agent raakte dusdanig ernstig gewond dat hij aan zijn verwondingen overleed. Zijn collega werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zij kon een dag later weer naar huis.

Politiemedewerkers eerde hun collega voor het bureau aan de Schakelstede in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk