Politie in Nieuwegein pakt drugsdealer met lawinepijlen

Zondagavond 22 november jl. heeft de politie in Nieuwegein een jongeman aangehouden omdat hij in het bezit was van 63 gram hasj en twee lawinepijlen. De jongeman wordt ten laste gelegd dat hij zich bezig houdt met de handel van drugs en het bezit van de lawinepijlen. Tegen de Nieuwegeiner is procesverbaal opgemaakt en hij moet zich binnenkort verantwoorden.

De politie laat onze redactie weten: ‘Het handelen in drugs is een gevaar voor de maatschappij omdat de gebruikers verslaafd raken en hierdoor ook vaker in de criminaliteit terecht komen. Ook lawinepijlen zijn illegaal. Daarnaast zijn ze ook levensgevaarlijk. Jaarlijks moeten er tientallen mensen naar oogziekenhuizen naar aanleiding van het afsteken van lawinepijlen.’

Vuurwerk en Carbidschieten
Wie toch nog denkt lekker te kunnen knallen tijdens Oud & Nieuw in Nieuwegein, komt bedrogen uit. Naast een algeheel vuurwerk verbod in heel Nederland om de zorgverleners te ontlasten, denken veel inwoners aan de slag te kunnen gaan met Carbid. Maar dat is ook verboden in Nieuwegein volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Lees hier meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk