Vraag van de Week: Kapotte Paal

Enkele weken geleden was ‘ineens’ het betonnen paaltje, ertoe bestemd om niet-fietsers van het fietspad te weren, aan de Galecopperdijk -bij de Rembrandthage- tot vlak boven de grond schuin afgebroken. Omwonenden namen voetstoots aan dat de dader(s) de gemeente wel zou hebben geïnformeerd en dat de gemeente direct iets aan dit gevaarlijke obstakel zou doen. Maar niets is gebeurd en het is nu wachten op het moment dat er iemand over struikelt of er, als gevolg van een uitwijkmanoeuvre, er tegenaan dan wel er overheen rijdt met als gevolg… laten we er maar niet aan denken.

En dan, jaren geleden besloot Nieuwegein, net als veel andere gemeentes, een aantal fietspaden tot werkelijke fietspaden te benoemen. Aan het begin daarvan staat dan zo’n rond blauw bord met alleen een fiets daarop: verplicht fietspad (volgens de officiële uitleg). Daar mag men met een brommer, een scooter, een landbouwwerktuig, een auto, een quad, een bestelauto, een vrachtwagen niet komen… Zo’n bord staat aan het begin van ditzelfde fietspad. En toch, toch wordt dit fietspad tussen Rembrandthage en Galacopperlaan (notabene een door de gemeente gepromote fietsroute!) regelmatig en soms veelvuldig door al die niet toegestane verkeersdeelnemers gebruikt. Soms, zeker wanneer de scholen aan of uit gaan, levert dat dan gevaarlijke situaties op. Gemeente………..

Aanvulling 1 juli 2013: De gemeente heeft maandagmorgen vroeg het paaltje weggehaald. Probleem opgelost.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren