Politie gaat harder optreden bij verkeersoverlast bij scholen

De politie in Nieuwegein laat weten dat zij samen met handhaving strenger gaat optreden bij verkeersoverlast bij scholen. In een bericht laat zij weten: ‘Elke dag gaan er in Batau Zuid ruim 600 kinderen naar school. Tijdens de begin- en eindtijden van de school zijn er meer auto’s dan parkeerplaatsen. Dit zorgt voor veel verkeersoverlast, maar helaas ook voor onveilige situaties voor jouw en andermans kinderen.’

De politie, maar ook de scholen laten herhaaldelijk weten dat de kinderen beter lopend of per fiets naar school gebracht kunnen worden. Mocht je toch met de auto gaan dan wordt verzocht de auto te parkeren waar dat is toegestaan en je te houden aan de geldende verkeersregels.

Politie en handhaving controleren en bekeuren
Iedereen is zich van dit probleem bewust. Helaas is gebleken dat vriendelijk vragen en waarschuwen niet werkt. Daarom zal er strenger worden gecontroleerd en bekeurd. Parkeren buiten de vakken kost € 100,-. Parkeren voor een in- of uitrit kost € 100,-. Kind niet in het zitje of geen gordel kost € 150,-.

One thought on “Politie gaat harder optreden bij verkeersoverlast bij scholen

  1. Marlon van der Pol-Bessems

    Heel fijn dat er eindelijk meer aandacht voor de veiligheid komt. Aanbeveling behoeft ook de controle vd snelheid van de ouders in auto’s of op scooters op doorgaande wegen in de wijken richting de scholen. Onbegrijpelijk gevaarlijk rijgedrag waarbij schoolgenootjes vh eigen kinderen gevaar lopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren