Poging tot brandstichting aan de Kaasmakersweide

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 januari jl. rond 03.20 uur heeft op de Kaasmakersweide in de wijk Batau Noord een poging tot brandstichting plaatsgevonden. Volgens de politie wijst alles erop dat vandalen de auto in brand hebben willen steken. Dit is echter niet gelukt. De auto heeft wel grote beschadiging opgelopen. De politie doet onderzoek en vraagt omwonenden of zij iets gezien of gehoord hebben. Naast de auto werd een voorwerp gevonden die mogelijk gebruikt zou kunnen zijn bij de brandstichting.

De eigenaresse van de auto laat onze redactie weten: ‘Vannacht zijn wij om iets over 03.00 wakker geschrokken van een harde knal. Het leek wel een ontploffing. Daar zagen wij rook uit mijn auto komen en de kap van de spiegel op de grond liggen. Ik heb direct 112 gebeld en politie en brandweer waren snel ter plaatse. De politie heeft onderzoek gedaan en de brandweer aangifte opgenomen en een voorwerp meegenomen dat wijst op brandstichting.. Tot ver in de straat lag het glas over diversen auto’s verspreid. Nog een ander auto heeft schade opgelopen van de explosie. De politie heeft iets meegenomen voor verder onderzoek.’

Na controle met een warmtecamera is de brandweer weer teruggekeerd naar de kazerne. De auto had schade aan de voorruit en spiegels. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via het meldnummer 0900-8844.

De auto liep grote schade op

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk