Plussen en minnen 25

Vandaag alleen maar plussen. Vanuit den Haag komen al genoeg minnen. Zoveel minnen dat de 50Plus partij als kool groeit! Ooit kwamen er zeven senioren in de Tweede Kamer omdat… een CDA-voorman, de heer Brinkman iets riep over de AOW. Dat is al weer heel lang geleden. En aangezien politici geen geheugen hebben, doen ze nu in het kabinet nog veel dommere dingen. Dat betekent straks minstens 14 zetels in de Tweede Kamer. Het is nog niet zo ver maar het gaat wel die kant op. Ondertussen in Nieuwegein:

Daar waren de Nieuwegein Awards in het NBC. Een prima zaak. Het hoort intussen bij Nieuwegein als de sluizen van Vreeswijk, het slot Rijnhuyse en de sportverenigingen tussen Fort Jutphaas en het Merwedekanaal en dan vergeten we al die andere leuke activiteiten van en in Nieuwegein ook niet. Die Awards worden al jarenlang door vrijwilligers georganiseerd en leveren vooral ook verwondering en waardering op over de grote hoeveelheid sporters in Nieuwegein die op kampioensniveau bezig zijn en dat jaar in en jaar uit. Het aantal vrijwilligers dat daarbij weer actief is wordt ook in het zonnetje gezet en verder hebben we de keuze van de Politicus van het jaar en de Nieuwgeiner van het jaar en vergeef me dat ik veel mensen en activiteiten hier niet kan noemen.
Wat de sporters betreft gaat het voortdurend over wereldkampioenschappen en zelfs Olympische medailles, toch wel bijzonder voor een stad van 60 000. Maar misschien ook wel logisch voor Nieuwegein waar twee voetbalverenigingen (JSV en VSV) grote en internationale jeugdtoernooien organiseren en korfbalclub Koveni dat op nationaal niveau doet, we een topclub hebben als KRC Rolling die zo ongeveer alles al gewonnen heeft wat er maar te winnen valt en dan kunnen we nog een dozijn en meer andere verenigingen noemen. Er is zoveel energie in die stad, geweldig!

Deze bijeenkomst en de uitreiking van de Awards is dus elk jaar weer een goed moment om stil te staan bij de prestaties van Nieuwegein als geheel. Deze stad beweegt al heel lang zelfs voordat Obesitas werd uitgevonden en ‘Nieuwegein beweegt’ boven water kwam, een teken dat inwoners zelf ook tot heel veel in staat zijn. In dat licht zie ik dan ook de sponsoring van dit evenement door onze eigen Rabobank die daar ook continuïteit in brengt door dat voorlopig voor drie jaar te doen. Bravo. Ook de voortreffelijk organisatie zal daarin een rol spelen met ook een speciaal woord voor de mannen en vrouwen van het NBC die de organisatie en catering weer voortreffelijk geregeld hebben. Het was werkelijk perfect!

Tenslotte twee awards even extra in het zonnetje. Natuurlijk die van Nieuwegeiner van het jaar waarmee Ad van Liempt geëerd werd, een verdiende klap op de schouder van deze inwoner die op velerlei gebieden in en buiten Nieuwegein actief is. De tweede is de Award voor Willem Wijntjes CDA-raadslid sinds meer dan twintig jaar en één van die mensen die wat betekent in de Nieuwegeinse politiek en ook als vrijwilliger in onze stad. De VVD was het daar zo mee eens, en altijd klaar om een succesje naar zich toe te trekken, dat ze “onze Willem” netjes feliciteerden op PEN. Leuk gevonden maar Willem hoort en blijft toch echt bij het CDA. Waarvan acte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!