Ploegenpresentatie Wielerronde Nieuwegein

Op winkelcentrum Galecop is dinsdagmiddag het startschot gegeven voor de 38e editie van de Jeugdwielerronde van Nieuwegein. Het evenement is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. De Jeugdwielerronde vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats op het wielerparcours Galecop. Ook dit jaar is Houten met 7 deelnemers, waarvan 5 uit Schalkwijk, het beste vertegenwoordigd, op de voet gevolgd door Vianen met 5, inclusief Melanie van Putten uit Hagestein, en Woerden met 4 deelnemers. De rondemissen voor deze editie zijn de 16-jarige Joyce Wolters uit Maarssen, die in 2011 nog aan de start verscheen als deelneemster aan de Jeugdwielerronde van Nieuwegein, en haar vriendin, de 15-jarige Angela Hensbergen.

De vier dagen durende Jeugdwielerronde is opgebouwd als een echte wielerwedstrijd. Zo zijn er klassementen en rondemissen. De kinderen moeten allerlei soorten ritten volbrengen, zoals een individuele tijdrit, een ploegentijdrit en een afvalrace maar ook is er een dikke bandenrace. De Jeugdwielerronde vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats op het wielerparcours Galecop. De officiële ploegenpresentatie was dinsdagmiddag. Vrijdagavond is de huldiging van de winnaars.

Arend Bloemink was aanwezig bij de ploegenpresenatie. Wethouder Helen van den Berg gaf het startschot van dit evenement. Klik op het fotocameraatje voor de foto’s. Onze videograaf Henk van Montfoort maakte er een video van, klik hiervoor op videocamraatje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk