Pleegkinderen krijgen een Dromenkamer dankzij nieuw project

Stichting De Ruilfabriek uit Nieuwegein en De Rading Jeugd en Opvoedhulp in regio Utrecht zijn een project gestart om pleegkinderen een ‘Dromenkamer’ te geven. Het project biedt een helpende hand om voor het pleegkind een kamer te creëren waarin hij zich veilig en thuis voelt. De eerste kamer die een make-over krijgt is van Jim, die te zien is in een documentaire die vanaf vandaag te bekijken is.

In 2020 verbleven 23.093 kinderen en jongeren in een pleeggezin. Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk, kort of lang, in een ander gezin gaat wonen. Stichting De Ruilfabriek heeft haar hart opengesteld om met haar expertise en connecties diverse kamers te restylen van pleegkinderen.

Ilja Jansen (Founder van De Ruilfabriek): “Met de opbrengst van onze kerstpakkettenactie wilde ik graag iets doen voor pleegkinderen. Toen ik met De Rading in gesprek ging, kwam ik er al snel achter hoeveel behoefte hieraan is. Daarom hebben we van de eerste ‘make-over’ een documentaire gemaakt. Van het moodboard tot het restylen, we willen laten zien wat dit project betekent, zodat we nog veel meer kinderen kunnen helpen aan hun eigen Dromenkamer.”

Nicolien van den Berg (Bestuurder van De Rading): “Het is voor alle partijen heel ingrijpend als een kind (gedeeltelijk) uit huis geplaatst wordt. Iedereen moet wennen aan een nieuwe situatie en het kind moet zich thuis gaan voelen in een nieuw huis en gezin. Daarom is dit initiatief ook zo welkom. Met de Dromenkamer kunnen we een stukje veiligheid en geborgenheid aan het kind bieden door hun kamer aan te passen naar hun wens. Dit kan praktisch door het vinden van een juist meubelstuk, maar ook door bepaalde kleuren van het ouderlijk huis terug te laten komen, of een mooie fotocollage met herinneringen aan de muur.”

Dit project wordt voortgezet door de opbrengsten uit de Dromenkamer cadeaukaart. Deze cadeaukaart is het gehele jaar door te kopen en ook zakelijk in te kopen, bijvoorbeeld als kerstpakket. En denk ook eens aan de Dag van de Vrijwilliger, Sinterklaas, een jubileum, Secretaressedag of als bedankje voor het harde thuiswerken!

De kaart is te besteden in de Dromenkamer webshop. Zo krijgt geven een betekenis. Kijk op Dromenkamer.nl voor de mogelijkheden, losse donaties of samenwerkingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren