Peuters en ouders op verkeersles

Op kinderdagverblijf Bibelot vindt in oktober het verkeersproject JONGleren in het verkeer plaats. Het programma bestaat uit drie verkeersweken voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders. Wethouder Verkeer de heer Hans Reusch geeft het startsein op maandag 3 oktober om 9.00 uur bij kinderdagverblijf Bibelot. Door een druk op de knop laat hij een verkeerslicht op groen springen zodat de peuters een verkeersparcours lopend of fietsend kunnen afleggen. De gemeente Nieuwegein is de 24e gemeente (van totaal 26) in de provincie Utrecht waar dit verkeersproject van start gaat.

De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat ook op kinderdag¬verblijven en peuterspeelzalen aandacht is voor verkeerseducatie. Met JONGleren in het verkeer wil de gemeente Nieuwegein bovendien de ouders, opvoeders of verzorgers bewust maken van hun rol als verkeersopvoeder. Ouders kunnen namelijk hun jonge kinderen een stevige basis meegeven door regelmatig onderweg te praten over wat er gebeurt op straat en door zelf consequent het goede voorbeeld te geven. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROV-Utrecht) heeft dit programma ontwikkeld.

JONGleren in het verkeer is een educatief programma dat gericht is op kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders of verzorgers. De kern van het programma bestaat uit drie weken met het verkeer als thema voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de ouders. Naast kinderdagverblijf Bibelot zijn de peuterspeelzalen Blokkendoos en Pippeloentje ook gestart met het project. Gezien het belang van verkeersopvoeding van ouders of verzorgers aan jonge kinderen van 0 tot 4 jaar, zal dit programma elke 2 jaar worden georganiseerd door de instellingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk